Održana provedbena radionica
4. March 2020.
Biomehanika pokreta
9. April 2020.
Show all

Pružanje usluga psihosocijalne pomoći i usluga zdravstvene skrbi u sklopu projekta “Neurotrening i biomehanika pokreta”

Neurotrening i biomehanika pokreta je novi projekt koji provodi Udruga RAST u suradnji s partnerima, ZUV HGP i Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata. Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt će u sklopu Poziva “Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata” provoditi aktivnosti podijeljene u dva elementa: pružanje usluga psihosocijalne pomoći i pružanje usluga zdravstvene skrbi. Na projektu će raditi visokoobrazovani stručnjaci psiholozi, psihijatar, kineziolog, kineziterapeut i fizioterapeut. Oni će uz pomoć najsuvremenije opreme koja na hrvatskom tržištu uglavnom nije dostupna provoditi razne terapije na koje će se korisnici rasporediti nakon početnog trijažnog postupka u svrhu određivanja specifičnih potreba svakog od korisnika.

S obzirom na trenutnu situaciju zbog pandemije virusa COVID – 19, projekt svoje aktivnosti provodi u smanjenom opsegu poštivajući donesene mjere i upute nadležnih institucija.

 

USLUGE PSIHOSOCIJALNE POMOĆI

Usluge psihosocijalne pomoći koje nudimo su:

 

Ovim putem pozivamo hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata te članove njihovih obitelji (supružnike, djecu, roditelje i ostale članove uže obitelji) ako osjećaju da ih određene poteškoće koje doživljavaju sprječavaju u normalnom svakodnevnom funkcioniranju, smanjuju im opće zadovoljstvo životom, osjećaju se bespomoćno, potišteno ili prestrašeno, žele naučiti kako se bolje nositi sa stresom ili nisu sigurni kako bi riješili neki drugi problem s kojim se suočavaju, da se s povjerenjem obrate našem stručnom timu.

Obratiti se može:

– na broj 095 5858 537 svakim radnim danom u vremenu od 10 – 13 sati ili

– na e-mail savjetovanje@udruga-rast.hr

Kako je u tijeku epidemija bolesti COVID-19, savjetovanje se trenutno provodi isključivo putem telefonske linije ili e-mail-a.

U slučaju da naš stručni tim nije dostupan u trenutku Vašeg poziva, molimo Vas da pošaljete SMS poruku, te ćemo Vas povratno kontaktirati u najkraćem mogućem roku.

 

USLUGE ZDRAVSTVENE SKRBI

Biomehanika pokreta

U svrhu poboljšanja kvalitete života branitelja, projektom je predviđena precizna i detaljna biomehanička analiza svakodnevnih i specifičnih aktivnosti kao što su: sjedenje, stajanje, hodanje, trčanje ili neki poseban pokret prema želji, potrebi i mogućnosti.

Kinematičkom analizom kamerama provjeravamo kako pokrećemo svaki segment našeg tijela i uočavamo mogućnosti za poboljšanje motoričkih obrazaca. Također ćemo elektromiografijom kontrolirati aktivnost i funkciju određenih mišića, te kinetičkim sustavom mjeriti raspodjelu težine na stopalima, zdjelici i rukama.

Prikupljene podatke obrađuje kineziolog te u suradnji s kineziterapeutom i fizioterapeutom konstruira program korektivnih i razvojnih vježbi. Provođenje vježbi se kontrolira i korigira prema potrebama, a napredak evidentira.

Usluge biomehaničke analize pokreta, izrade i kontrole programa vježbanja te intervencije fizioterapeuta u sklopu projekta predviđene su za sve hrvatske branitelje.

Više o biomehanici pokreta pročitajte ovdje.

Zbog epidemije bolesti COVID-19, usluga se provodi u reduciranom obliku do trenutka obustave izvanrednih mjera. Komunikacija je moguća putem telefona, emaila i on-line platformom. Inicijalni kontakt uključuje uvid u medicinsku dokumentaciju, kineziološku anamnezu i razgovor o potrebama korisnika. Konstruirane specifične kineziterapijske i Feldenkrais vježbe provode se na daljinu u realnom vremenu i/ili slanjem u elektroničkom video obliku.

Kontakt:

Telefon: 098 242 734

E-mail: pokret@udruga-rast.hr

Online platforme: Zoom, Webex, Whats App

U slučaju da naš stručni tim nije dostupan u trenutku Vašeg poziva, molimo Vas da pošaljete SMS poruku, te ćemo Vas povratno kontaktirati u najkraćem mogućem roku.

 

Sve usluge su besplatne za korisnike projekta.