O UDRUZI

UDRUGA RAST

Udruga Rast osnovana je 2003. godine te je u početku djelovala samo s jednom sekcijom – Športskim društvom veterana Domovinskog rata. Razvojem Udruge, došlo je i do proširenja ciljeva Udruge, pa se tako današnji ciljevi svode na provođenje programa edukativnog, odgojnog, psihosocijalnog, sportskog, informativnog, znanstvenog, savjetodavnog te humanitarnog rada u svrhu poticanja ljudskih vrijednosti, razvoja pojedinaca, obitelji, grupa i zajednica.

Područja djelovanja Udruge su branitelji i stradalnici Domovinskog rata, njihovi članovi obitelji, djeca i mladi. Obrazovanje, znanost i istraživanje, ljudska prava, zaštita zdravlja, socijalna djelatnost, međunarodna suradnja, mediji i sport neke su od tema s kojima se Udruga susreće svakodnevno kroz svoje projekte i aktivnosti.

Udruga Rast aktivno radi na organiziranju i provođenju programa iz niza područja, s naglaskom na aktivnom i zdravom fizičkom i mentalnom životu pojedinca koji se postepeno integrira u društvo. Sukladno tome, Udruga nastoji izdavati knjige, priručnike, članke i ostalu stručnu literaturu koja može pomoći ciljanoj skupini Udruge. Udruga aktivno sudjeluje i u organizaciji i posredovanju u prikupljanju i podjeli humanitarne materijalne pomoći.

Neke od najvažnijih djelatnosti udruge su: Zaštita interesa hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji; Javno informiranje putem portala Braniteljski.hr; Promicanje vrijednosti Domovinskog rata.

Udruga RAST

OIB: 13258779980