Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

 

Naziv projekta:  NEUROTRENING I BIOMEHANIKA POKRETA  

 

 

 

Kratki opis projekta:  U sklopu Poziva “Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata”, Udruga Rast od 2. mjeseca 2020. godine provodi projekt pod nazivom „Neurotrening i biomehanika pokreta“ koji financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt se provodi u suradnji s partnerima Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udrugom Specijalne policije iz Domovinskog rata, a namijenjen je hrvatskim braniteljima, članovima njihovih obitelji te stradalnicima iz Domovinskog rata.

Aktivnosti projekta podijeljene su u dva elementa – usluge psihosocijalne pomoći i usluge zdravstvene skrbi.

Na projektu su angažirani visokoobrazovani stručnjaci psiholozi, psihijatar, kineziolog, kineziterapeut i fizioterapeut. 

Cilj projekta:  Poboljšati psihičko i fizičko zdravlje hrvatskih branitelja, članova njihovih obitelji te stradalnika iz Domovinskog rata što se postiže identificiranjem specifičnih teškoća svakog korisnika putem preciznog trijažnog postupka te izradom i provedbom individualnog terapijskog programa za svakoga.

Rezultat uključivanja ciljne skupine u usluge psihosocijalne podrške i zdravstvene skrbi u sklopu projekta biti će povećano uključivanje braniteljske populacije u socijalni život te općenito poboljšanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja i njihovih obitelji.

Ukupna vrijednost projekta: 1.927.015,69 HRK

EU sufinanciranje projekta: 1.637.963,33 HRK

Razdoblje provedbe projekta: veljača 2020 – veljača 2022

Kontaktirajte nas za više informacija na:

 

Više informacija na:

 

Tim Udruge RAST 

 

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Udruga Rast.