PROJEKTI

PROJEKTI

Projekti Udruge Rast dijele se na kontinuirane i vremenski ograničene projekte. Kako bi se projekti što kvalitetnije izvodili, Udruga Rast nastoji u svoj rad uključiti što više mladih osoba, kako bi se upoznali i senzibilizirali primarno s braniteljskom zajednicom, a sekundarno naučili vrijednostima koje im nosi volontiranje i pomaganje unutar zajednice. Udruga Rast nastoji raditi i na jačanju međusektorske suradnje kroz različite aktivnosti i sredstva, a kroz jačanje međusektorske suradnje osigurava se i upoznavanje javnosti s aktivnostima i kvalitetom udruge Rast.

Kontinuirani projekti

Pod kontinuirane projekte spada internetski portal Braniteljski.hr te niz treninga sportskog i mentalnog tipa koji se izvode u svrhu psihosocijalnog osnaživanja i podizanja kvalitete života hrvatskih branitelja, stradalnika i članova njihovih obitelji. Internetski portal, kao i treninzi, pomažu u promicanju vrijednosti Domovinskog rata, ali pružaju i psihosocijalnu pomoć braniteljima i članovima njihovih obitelji.

Vremenski ograničeni projekti

Pod vremenski ograničene projekte spada izrada priručnika za razvoj psihosocijalnih vještina, koji služi kao konkretno sredstvo putem kojega će se na unificirajući način moći izvoditi treninzi, okrugli stolovi i dr. vrste radionica s braniteljima i njihovim obiteljima. Kako bi priručnik bio izrađen u skladu s najvišim znanstvenim standardima, u projekt su uključeni stručnjaci različitih profesija koji svojim znanjem pokrivaju sve relevantne teme za poboljšanje kvalitete življenja.

U 2017. godini, u suradnji s ZUV HGP, Institutom Ivo Pilar te Hrvatskim studijima, Udruga Rast sudjelovala je u provedbi projekta partnerskih organizacija u vidu publikacije knjige o psihosocijalnim čimbenicima koji utječu na podizanje kvalitete života hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.