Biomehanička dijagnostika za hrvatske branitelje u Bjelovaru
26. August 2021.
Što su vrijednosti i koje vrijednosti gajimo?
28. September 2021.
Show all

Biomehanička dijagnostika za hrvatske branitelje u Vinkovcima

Dana 11. rujna 2021. godine Udruga RAST otputovala je u Vinkovce gdje su u suradnji s Udrugom veterana 5. gardijske brigade „Sokolovi“ u prostorijama njihove udruge u sklopu projekta „Neurotrening i biomehanika pokreta“ provedene projektne aktivnosti. Korisnicima su ponuđene usluge psihosocijalne pomoći te usluge zdravstvene skrbi. Usluge zdravstvene skrbi obuhvatile su u prvom koraku ispunjavanje zdravstvenog upitnika s ciljem individualne anamneze od strane zaposlenih stručnjaka. Sa posebnom opremom je nakon toga provedena biomehanička analiza pokreta. Na temelju rezultata analize korisnici će dobiti individualiziran program vježbi te će se dogovoriti daljnja dinamika rada.

Od strane zaposlene psihologinje predstavljeni su psihološko edukativni materijali u obliku prezentacije pod nazivom „Kako se nositi s anksioznošću.“ Korisnici su također imali mogućnost putem prezentacije saznati više o samom projektu „Neurotrening i biomehanika pokreta“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog Fonda.


Ovim putem srdačno zahvaljujemo Udruzi veterana 5. gardijske brigade „Sokolovi“ na suradnji i gostoprimstvu te se nadamo zajedničkim aktivnostima i u budućnosti.