Čestitamo Dan pobjede i Dan Domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja i 26. obljetnicu VRO Oluja
5. August 2021.
Biomehanička dijagnostika za hrvatske branitelje u Vinkovcima
13. September 2021.
Show all

Biomehanička dijagnostika za hrvatske branitelje u Bjelovaru

Udruga RAST je u sklopu projekta „Neurotrening i biomehanika porkreta“ u subotu 21.08.2021. godine otputovala u Bjelovar gdje su provedene projektne aktivnosti. Aktivnosti su obuhvatile mjerenje biomehanike pokreta te je korisnicima također ponuđena usluga psihosocijalne pomoći.  Pomoću zdravstvenog upitnika stručni djelatnici Udruge RAST proveli su individualnu anamnezu sa svim braniteljima te su nakon toga korisnici testirani posebnom opremom za mjerenje biomehanike pokreta. Korisnici će dobiti analize stručnjaka na temelju čijih rezultata će zatim dobiti individualiziran program vježbi te će se dogovoriti daljnja dinamika terapija.

Dodatno zdravstvenoj skrbi od strane zaposlene psihologinje predstavljeni su psihološko edukativni materijali u obliku prezentacije pod nazivom „Kako se nositi s anksioznošću.“ Također su korisnici putem prezentacije mogli više saznati o samom projektu “Neurotrening i biomehanika pokreta” sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda u sklopu kojeg se provode opisane aktivnosti.

Ovim putem srdačno zahvaljujemo Udruzi hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Grada Bjelovara te IV. Osnovnoj školi Bjelovar na suradnji i gostoprimstvu te se nadamo zajedničkim aktivnostima i u budućnosti.