Prvi radni sastanak partnera na projektu “Budimo zajedno”
11. February 2020.
Pružanje usluga psihosocijalne pomoći i usluga zdravstvene skrbi u sklopu projekta “Neurotrening i biomehanika pokreta”
8. April 2020.
Show all

Održana provedbena radionica

U utorak, 03. ožujka 2020. godine, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva je održala Provedbenu radionicu s udrugama koje su potpisale Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava 05. veljače 2020. godine. Radionica je održana u Ministarstvu hrvatskih branitelja, Trg Nevenke Topalušić 1, Zagreb.

Na radionici su prisustvovali predstavnici različitih udruga s područja Republike Hrvatske koji su potpisali Ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru Poziva “Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata”. Na radionici su sudjelovali i djelatnici Udruge Rast koji su dio projektnog tima pod nazivom “Neurotrening i biomehanika pokreta”, točnije voditeljica projekta i administrator projekta.

Na radionici su obrađene sve najvažnije teme vezane uz provedbu projekata, podijeljene u nekoliko cjelina. Neke od tematskih cjelina koje su obrađene i o kojima je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, kao Posredničko tijelo razine 2 i tijelo podrške udrugama i Korisnicima sredstava Europskog socijalnog fonda pri provedbi projekata su bile Prenamjene, Troškovi plaća i putovanja, Postupci javne nabave i EU vidljivosti. U svakoj temi su iskazane važne točke iz Općih uvjeta ugovora, te ostali segmenti na koje je potrebno obratiti posebnu pažnju, te je ostavljeno vrijeme za pitanja sudionika Radionice.

Kao nastavak održane radionice, najavljena je još jedna radionica koja će se baviti konkretno načinom podnošenja izvješća i Zahtjeva za nadoknadu sredstava.