Narativna psihoterapija – Ispričaj mi priču
Istraživanje – identitet i skrb
27. April 2014.

Portal Braniteljski.hr

• TaskSuspendisse fermentum erat. Duis consequat tortor. Mauris ut tellus a dolor. Suspendisse nec tellus.

Portal Braniteljski.hr je edukativno – informativni portal koji se bavi povijesnim temama vezanima uz Domovinski rat i hrvatsku povijest, te drugim temama koje se tiču zdravlja i općenito kvalitete života hrvatskih branitelja.

Portal je osnovan 2014. godine kada je zaživio i uspješno održavao svoj kontinuitet zahvaljujući mnogim volonterima koji su uvidjeli potrebu za jednim takvim portalom koji će iznositi znanstveno utemeljene činjenice te promovirati pozitivne vrijednosti Domovinskog rata i pozitivnu sliku o hrvatskim braniteljima.

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske. Kroz različite susrete s braniteljima te kroz mnoge medijske natpise, zaključeno je kako branitelji nisu dovoljno eksponirani u javnosti te kako hrvatski narod o braniteljima ima krivo mnijenje koje umanjuje ulogu i važnost hrvatskog branitelja u stvaranje neovisne Republike Hrvatske. Pojmljivom analizom smo zaključili kako se vrlo malo pažnje pridodaje njihovom zdravstvenom stanju, kao i da ih se vrlo malo pita o njihovim životnim pričama. S obzirom da rijetko kada imamo priliku krojiti povijest iz pravih, živućih izvora koji su svojom krvlju i mesom ispisali slavne stranice, ovom portalu je cilj ispraviti ovu nepravdu i plasirati čistu istinu koja se često zanemaruje.

Iz navedenih razloga, autori ovog portala su svrstani u tri skupine. Branitelji su upravo na prvom mjestu, te nam oni daju doprinos u vidu predstavljanja svojih ratnih priča, predstavljanja udruga koje djeluju u Republici Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini, ali i predstavljanju svojih aktivnosti na dnevnoj bazi. Svaki branitelj ima mjesto na ovoj stranici, jer cilj stranice je upravo stavljanje branitelja na prvo mjesto i svih vrednota koji svaki pojedinac nosi uz sebe. Želimo čuti i vaše mišljenje, stoga nam se javite i izrazite svoje mišljenje vezano uz vaša osobna stajališta, događanja u ratu, i sve ono što želite reći, ali vas se ne čuje. Druga skupina su stručnjaci koji se bave proučavanjem hrvatske nacionalne povijesti, posebice Domovinskog rata i svih njegovih tekovina. Oni će pridonijeti portalu svojim iskustvom, ali će i predstaviti kroz profesionalno oko tekovine i događajnu povijest koja je temelj državi koju danas imamo. Treća skupina su studenti. Na mladima svijet ostaje, ali i mladi su ti koji će na svoje generacije prenositi sve priče i znanja kojima barataju. Uključenjem studenata, prvenstveno povijesti, dajemo priliku mladima da nauče istinite činjenice o Domovinskom ratu.

Od 2019. godine, dio sadržaja na portalu je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija u sklopu Agencije za elektroničke medije.  Fondom je sufinanciran projekt “Branitelji u društvu” u čijem je fokusu povijesno vjerodostojno prikazivanje Domovinskog rata.

Portal možete posjetiti klikom na link.