Kralj Tomislav (2005. – 2015.) – Sportsko natjecanje u Brazilskom jiu – jitsu ( 2019. – 2020.)
15. October 2020.
Narativna psihoterapija – Ispričaj mi priču
30. April 2014.

Sportski i mentalni trening

“Sportski i mentalni trening” je projekt koji Udruga Rast provodi u kontinuitetu od 2016. godine, zajedno s partnerima. Partnerstvo na projektu se kontinuirano ostvaruje s Taekwondo klubom Susedgrad Sokol, Udrugom specijalne policije iz Domovinskog rata i Zborom udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi.  Važno je napomenuti da su osnivači, ali i velik broj članova partnerskih organizacija proizašli iz braniteljske populacije ili su djeca branitelja. Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva hrvatskih branitelja te se provodi u sklopu Javnog natječaja “Psihološko i socijalno osnaživanje te podizanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja, hrvatskih branitelja s invaliditetom, HRVI, stradalnika i članova obitelji smrtno stradalog, zatočenog ili nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata”.

Cilj je projekta utjecati na psihosocijalno osnaživanje njegovih sudionika te na poboljšanje kvalitete življenja kroz sportske aktivnosti, radionice i edukaciju vezane uz mentalni trening, koji će pomoći sportašima da unaprijede svoje mentalne strategije, savladaju prepreke te da se učinkovito se nose s pritiskom i neočekivanim događajima. Kako bi se branitelji dodatno motivirali na redovito pohađanje treninga i uključivanje u seminare i edukaciju, u projekt su uključena i njihova djeca. Time je postignuto da osim poboljšanja zdravlja, aktivnosti programa utječu na poboljšanje kvalitete socijalnih odnosa između roditelja i djece njihovom redovitom i strukturiranom interakcijom. Istovremeno, djeca branitelja koji su članovi partnerskih organizacija i ujedno treneri borilačkih sportova, tijekom projekta razvijaju svoje trenerske vještine, vještine komunikacije i motivacije sportaša. Djeca branitelja koji se aktivno ili rekreativno bave sportom, mentalnim treningom unaprijeđuju mentalne strategije, uče kako se učinkovito nositi s pritiskom i neočekivanim događajima te savladati prepreke koje onemogućuju postizanje optimalneizvedbe u sportu i svakodnevici. To konkretno utječe na poboljšanje njihovih poslovnih vještina, a time indirektno i na povećanje i kvalitete života.