Održana Info-radionica za udruge u sklopu ESF otvorenog trajnog Poziva
27. August 2018.
Projekt Narativna psihoterapija – „Ispričaj mi priču“
3. March 2019.

Edukativna radionica “Timski duh u poslovnom okruženju”

U Domu specijalne policije, u četvrtak 22. studenog 2018., održana je edukativna radionica pod imenom „Timski duh u poslovnom okruženju“ u organizaciji Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata RH u kojoj su sudjelovali članovi Udruge Rast i članovi drugih udruga sa kojima surađuju na raznim projektima. Radionicu je vodila Sandra Šućurović, mag. psych, bivša braniteljica i suautorica knjige „Psihosocijalna prilagodba hrvatskih branitelja – individualna i društvena perspektiva“Knjiga na temelju rezultata znanstvenih istraživanja govori o tome kako uključiti braniteljsku populaciju u društvo te daje preporuke za rad s braniteljima kako bi oni doprinijeli razvoju hrvatskog društva.

Tema radionice posebno je važna za uspješnu provedbu predstojećih projekata financiranih iz Europskog socijalnog fonda kao i općenito za dobro funkcioniranje udruga i organizacija u svrhu lakšeg postizanja zajedničkog cilja. Udruge organizatori, ali i ostale udruge čiji su predstavnici sudjelovali na radionici, su uključeni u program 9. centra znanja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Za provedbu tako velikog projekta je vrlo važna dobra suradnja u razmjeni ideja, znanja i vještina među udrugama odnosno ojačan „timski duh“ čemu je doprinijela održana edukativna radionica.

Također, tema „timskog duha“ i dobrog timskog rada kao nositelja  uspješnosti u postizanju zajedničkog cilja posebno je važna s obzirom na to da svi sudionici održane edukacije sudjeluju u projektu „Analiza društvenih faktora koji utječu na kvalitetu života hrvatskih branitelja“ prijavljenom u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga UP.04.2.1.06. Tematske mreže za društveno ekonomski razvoj te promicanje socijalnog dijaloga u kontekstu unaprjeđivanja uvjeta rada.

Edukacija i radionica detaljno su obradile temu timskog rada i svih njegovih faza kao i pravila ponašanja te odgovornosti članova tima i ostalih faktora koji utječu na uspješnost tima, ali i primjenu istih u rješavanju zadataka radionice. Cilj radionice je bio učenje i razumijevanje važnosti dobre suradnje unutar tima i s drugim timovima kako bismo i sami primijenili takav način rada i poboljšali efikasnost u rješavanju problema i radnih zadataka, provedbi projekata, ali i doprinijeli stvaranju novih vrijednosti i pozitivnih promjena u radnom okruženju.