Sretan Božić!
25. December 2019.
Prvi radni sastanak partnera na projektu “Budimo zajedno”
11. February 2020.

Uručivanje ugovora u okviru Poziva „Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata”

U srijedu, 5. veljače u Ministarstvu hrvatskih branitelja održana je svečanost potpisivanja i uručivanja ugovora u okviru Poziva „Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata”.

Uručeno je ukupno 29 ugovora za projekte prijavljene u okviru navedenog Poziva koji će biti sufinancirani iz Europskog socijalnog fonda (ESF). Ukupna vrijednost projekata i dodijeljenih bespovratnih sredstava za njihovo financiranje iznosi 51.153.121,121 kn.

Na svečanosti uručivanja ugovora bili su nazočni predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, predstavnici ostalih državnih tijela i agencija te predstavnici braniteljskih udruga kao supotpisnici ugovora i primatelji bespovratnih sredstava.

Među udrugama i projektima kojima su odobrena sredstva, ugovor je uručen i Udruzi Rast kojoj je inače jedna od glavnih djelatnosti upravljanje portalom Braniteljski.hr. Udruga je dobila bespovratna sredstva za provedbu projekta “Neurotrening i biomehanika pokreta” čija će provedba trajati 2 godine, počevši od veljače 2020. godine, do kraja siječnja 2022. Projekt će obuhvaćati aktivnosti podijeljene u dva elementa – pružanje zdravstvene skrbi i pružanje psihosocijalne pomoći za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata i članove njihovih obitelji, a provodit će ga dva psihologa, psihijatar, kineziolog, fizioterapeut i kineziterapeut. Projektom će se obuhvatiti minimalno 60 korisnika, hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata, a provodit će se u 5 gradova – Zagreb, Varaždin, Bjelovar, Slavonski Brod i Vinkovci. Aktivnosti projekta se odnose na rad s najsuvremenijim uređajima i metodama. Ukupna vrijednost projekta koju sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda iznosi 1.927.015,69 kuna.

Također, Udruga Rast sudjeluje kao partner u provedbi projekta “Budimo zajedno” koji je prijavila Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata, a provodit će se u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji, Varaždinskoj županiji i Zagrebačkoj županiji. Projekt se odnosi na pružanje pomoći u kući hrvatskim braniteljima u vidu pomoći u obavljanju svakodnevnih poslova kao i pružanja medicinske pomoći.

Za više informacija o projektima financiranima od strane Europske Unije i Europskog socijalnog fonda koje Udruga RAST provodi slobodno se obratite na kontakt e-mail adresu udruga.rast2003@gmail.com.