Projekt Narativna psihoterapija – „Ispričaj mi priču“
3. March 2019.
Otvoreno prvenstvo Hrvatske u Jiu – Jitsu
5. December 2019.

Sportski i mentalni trening u svrhu psihosocijalnog osnaživanja i poboljšanja kvalitete života hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji 2018.-2019.

Projekt se provodi već treću godinu u kontinuitetu, uz financijsku podršku Ministarstva hrvatskih branitelja.

Cilj je projekta utjecati na psihosocijalno osnaživanje njegovih sudionika te na poboljšanje kvalitete življenja kroz poticanje sportskih aktivnosti, izvođenje edukativnih aktivnosti te mentalni trening. U projekt će biti uključeni branitelji i stradalnici Domovinskog rata. Kraj projekta predviđen je za rujan 2019. godine.

Korisnici projekta

Korisnici obuhvaćeni projektom su hrvatski branitelji i osobe s invaliditetom koji se bave sportom. Po završetku projekta korisnici će savladati vještine mentalnog treninga, koje će im pomoći u profesionalnom i rekreativnom bavljenju sportom, te u svakodnevnom funkcioniranju, unaprjeđenju mentalnih strategija, učinkovitom nošenju s pritiskom i neočekivanim događajima te savladavanju prepreka koje onemogućuju postizanje optimalne izvedbe u sportu i svakodnevici.

Projekt se provodi kroz organizirane edukacije mentalnog treninga za branitelje, hrvatske ratne vojne invalide i njihovu djecu.

Projekt provode članovi Udruge RAST, članovi partnerskih udruga i vanjski suradnici i volonteri, od kojih su neki magistri psihologije i diplomirani kineziolozi.

Partneri na projektu

Projekt se provodio u suradnji s Taekwondo klubom Susedgrad Sokol, Udrugom specijalne policije iz Domovinskog rata i Zborom udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi.  Važno je napomenuti da su osnivači, ali i velik broj članova partnerskih organizacija proizašli iz braniteljske populacije ili su djeca branitelja.