Obnova stambenog objekta obitelji hrvatskog branitelja
20. July 2021.
Čestitamo Dan pobjede i Dan Domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja i 26. obljetnicu VRO Oluja
5. August 2021.
Show all

Biomehanička dijagnostika za hrvatske branitelje u Slavonskom Brodu

Dana 26.07.2021. Udruga RAST organizirala je putovanje u Slavonski Brod gdje je provedena biomehanička dijagnostika pokreta. Projektne aktivnosti su provedene u prostorijama HVIDR-e Slavonski Brod u suradnji s Udrugom 108. Brigade ZNG RH. Nakon anamneze pomoću zdravstvenog upitnika, korisnici su odradili individualno testiranje posebnom biomehaničkom opremom. Korisnici će dobiti analize stručnjaka na temelju čijih rezultata će zatim dobiti individualiziran program vježbi te će se dogovoriti daljnja dinamika terapija.

Uz mogućnost biomehaničke dijagnostike, korisnicima je ponuđena usluga psihosocijalne pomoći te su im također predstavljeni edukativni materijali u obliku prezentacije pod nazivom „Kako se nositi s anksioznošću.“ Korisnici su putem prezentacije dodatno mogli više saznati o samom projektu “Neurotrening i biomehanika pokreta” sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda u sklopu kojeg se provode opisane aktivnosti.

Ovim putem srdačno zahvaljujemo Udruzi 108. brigade ZNG RH te HVIDR-i Slavonski Brod na suradnji i gostoprimstvu te se nadamo zajedničkim aktivnostima i u budućnosti.