Obilježavanje Dana Hrvatske Vojske
28. May 2021.
Obnova stambenog objekta obitelji hrvatskog branitelja
20. July 2021.
Show all

Biomehanička dijagnostika za hrvatske branitelje sa područja Varaždinske županije

Dana 11.06.2021. godine Udruga RAST organizirala je odlazak u Varaždin gdje je u suradnji s Udrugom specijalne jedinice policije „RODA“ Varaždin u prostorijama Studentskog centra Varaždin provedena biomehanička dijagnostika pokreta koju su obavili stručnjaci Udruge RAST kineziolog i fizioterapeut. Temeljem anamneze pomoću zdravstvenog upitnika i testiranjem posebnom biomehaničkom opremom, detektirani su ključni problemi pri fizičkom kretanju osobe. Nakon provedene dijagnostike, korisnici dobivaju analize stručnjaka na temelju čijih rezultata će zatim dobiti individualiziran program vježbi te će se dogovoriti daljnja dinamika terapija.

Osim biomehaničke dijagnostike, korisnicima je ponuđena i mogućnost korištenja usluga psihosocijalne pomoći te su im predstavljeni edukativni materijali u obliku prezentacije pod nazivom „Kako se nositi s anksioznošću.“ Osim materijala psihološke tematike, korisnicima se putem prezentacija pružilo i više informacija o samom projektu “Neurotrening i biomehanika pokreta” sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda u sklopu kojeg se provode opisane aktivnosti.

Ovim putem srdačno zahvaljujemo Udruzi specijalne jedinice policije „RODA“ Varaždin na suradnji i gostoprimstvu te se nadamo zajedničkim aktivnostima i u budućnosti.